Ipoly vízitúra – egy jó fél napos vizes program az Ipolyon és a Dunán…

Klasszikus vízitúra az Ipolyon és a Dunán…

Egy erős fél napos vízi kirándulás az Ipoly egyik legszebb szakaszán és a Dunakanyarban, Ipolytölgyes (ritkábban Ipolydamásd) és Nagymaros között – a BTZ kenukölcsönző  törhetetlen családi kenujaival.

A vízitúra hossza:  kb. 22-30 km (6-7 óra vízen tartózkodás, pihenést is beleszámítva az indulási helyszínt függvényében)
A vízitúra nehézsége: ♥♥♥♥♥ (kicsit gyakorlottabbak számára, a túra hossza miatt)

Hajó típusa: túrakenu vagy 12 családi csónak – két család számára praktikus


Az Ipoly folyó kanyargós, sekély és zabolátlan vize, csodálatos természeti látképe kíséri vízi utunkat ezen a kis keskeny, kevéssé látogatott határfolyón, mely Szob mellett torkollik a Dunába. A Dunakanyar legszebb részén evezünk le Nagymarosig. Elhaladunk Zebegény mellett, megcsodálhatjuk a Remete-barlang szikláit a Dunáról és végül Nagymaroson kötünk ki, háttérben a Visegrádi fellegvár panorámájával – a panoráma kikötő mellett.

A programon a BTZ kenukölcsönző törhetetlen, biztonságos kenujaival evezünk.


Időpontok

2019 október 5 (határidő: október 1.) – Ipolytölgyesről (kb. 30 km) indulunk!

2019 október 6 vasárnap (határidő: október 1.) – Ipolydamásdról (kb. 22 km) indulunk!

2019 november 2 (határidő: október 25.) – Ipolydamásdról (kb. 22 km) indulunk!

Július 1 előtt és augusztus 20 után, egyeztetéssel bármely időpontban megszervezzük ezt a túrát!

Jelentkezni kizárólag e-mailben, érdeklődni pedig az elérhetőségeink bármelyikén tudtok: sziasztok@bejarhatoutazasok.hu


A túra ára: 5000 Ft/fő + igény szerint a busz díja (kb. 800 – 1000 Ft). Diákok számára 4000 Ft, 6 éves kor alatt ingyenes (ha nagyon sok a pici gyerek, akkor egyedi árat találunk ki

Menetrend, látnivalók, tudnivalók

#vízitúra_ősz


A találkozási pont Nagymaros, BTZ kenukölcsönző, ahol átvesszük a felszerelést és indulunk közösen Ipolytölgyesre. Egyeztetés után van lehetőség kisbusszal utazni, nagyobb létszám esetén turistabuszt bérlünk. (ennek az árát a költségek nem tartalmazzák). Együtt felmegyünk az ipolytölgyesi vagy ipolydamásdi indulópontra, ahonnan leevezünk, egészen Nagymarosig. (Ipolytölgyes  és Ipolydamásd egyaránt Szobról busszal közelíthető meg azok számára, akik a tömegközlekedést választják.)

Menet közben számtalan lehetőség van megállni, pihenni, Szobon, Zebegényben pedig a vízparti büfék kínálatából válogathatunk, ennek ellenére vizet, csokit és szendvicset érdemes hozni! Ősszel viszünk bográcsot és főzünk egy forró teát valamelyik homokpadon…

A túrát képzett vezető illetve autó kíséri!

Az ipolytölgyesi indulás helye (ha Ipolydamásdról indulunk, annak helyét külön jelezzük)