hosszabb és különlegesebb szervezési igényű vízitúráink  – ’19

www.bejarhatoutazasok.hu

Az alábbi oldalon láthatjátok a terveinket a 2019-es évre. Csak azokat a programokat tüntetjük fel, melyek szervezését már most kezdjük, melyekkel már idén is tervezünk és várjuk a jelentkezéseket. Figyelem: ez csak tervezet, a változtatás jogát fenntartjuk! 🙂

A túrák részleteivel kapcsolatban (ár, jelentkezés, indulás – érkezés) KERESSETEK minket!!

Az alábbi vízitúrák mellett a fél illetve egy napos Dunakanyar vízitúrákra minden hétvégén lehet majd számítani, reményeink szerint a 2018-as évhez hasonlóan a Nomád Part-ról indulva!

Ha bármi érdekelne a kínálatból: ELÉRHETŐSÉGEINK

19′ Április – Május

A tavasz két első igazi hónapja, amikor már nagy biztonsággal vízre tudunk szállni. A hideg, főleg áprilisban, még esélyes, de ilyenkor már igazán jól esik a víz illatát érezni az orrunkban!

és íme az első túránk 2019-ben

Április 12-14 – Csallóközi vízitúra és közösségi szemétszedés a Szigetközben

Az első hétvégés vízitúránkat 2019-ben a Szigetközben, méghozzá Kisbodakon tartjuk. A terv a következő: pénteken érkezés, szombaton egy jó nagy Csallóköz-túra, Szlovák gulyással és madárlessel, vasárnap pedig csatlakozunk a kisbodaki szemétgyűjtéshez – csak mi a vízen gyűjtjük a szemetet. A szállásunk végig a kisbodaki Esthajnalcsillag Kempingben lesz, sátorban vagy faházban – ki hogy szeretné!


Április 20. Egy jó nagy Ipoly vízitúra

Klasszikus vízitúránk az Ipolyon és a Dunán, Ipolytölgyes és Nagymaros között a BTZ törhetetlen családi kenujaival! Jó móka, szép a táj és ha van víz az Ipolyban, akkor izgalmas evezésre számíthatunk!

További részletek a vízitúra saját oldalán itt!


Április 26-28, Gemenc, dél-dunai kalandozások

Bajáról kalandozunk 2 napon át,  a Rezéti-Dunán, a Vén-Dunán, Móricz-Dunán. Szállásunk szobákban, a Bárka Pihenőházban lesz. 2018 őszén jártunk ott utoljára, csodás 3 napot töltöttünk el ott.

A FAHÁZAS SZÁLLÁS MEGTELT, már csak sátorhely van!


Május 11-12, Szentendrei-Sziget kerülés

Két napos vízitúra sportosoknak, klasszikus útvonalon, körbe a Szentendrei-Sziget körül. Indulás szombat reggel a Nomád Part-ról, első nap alvás Leányfalun, másnap vissza Nagymarosra. Több mint 70 km! Csak bevállalósok számára 🙂  Kíséretet biztosítunk, a csomagokat nem visszük magunkkal!

A vízitúra részleteiről a túra saját oldalán olvashattok

19′ Június – Július

Június 7-10 (Pünkösd), Kalandozások a szlovákiai Kis-Dunán

Szabadság, boldogság és a Duna tiszta vize…

A Kis-Duna Pozsonynál ered és Gútánál torkollik a Vág-ba. A szlovákiai Csallóköz északi határa. Vize tiszta, lassú, partján számtalan vízimalom pörgeti a vizet. Igazi kényelmes, családias túralehetőség és mivel ezen a túrán nincs csomagszállítás, így klasszikus vízitúrás élményben lesz részünk… részletek hamarosan, a csomagszállításban lehet változás-

3 napot evezünk majd, az alábbi útvonalon: Pozsony – Vlky (táborhely) / Vlky – Jelka (kemping) / Jelka – Madarász (kemping)

19′ Július – augusztus

Július 5-7: Végig járatlan utakon a Szigetközben

Ha még nem vízitúráztál a Duna szigetközi ágrendszerében, vagy túráztál ugyan, de nem láttál mindent, akkor ezen a hétvégén az egész ágrendszert bejárhatod velünk  – természetesen vízen.

Vízitúra a szigetközi ágrendszer teljes szakaszán. Hosszú és fárasztó, sok-sok átemeléssel 🙂

Túraútvonal: Rajka – Kisbodak (pihenő) –  Ásványráró – Vámosszabadi (a teljes táv kb. 90 km)
Szállások: Rajka, Aranykárász Kemping.  Ásványráró, Part Camping.


Július 8 – 13: Mosoni-Duna Rajkától Győrig

Egy igazi klasszikus a vízitúrás kínálatban ez a majdnem egy hetes vízitúra a Mosoni-Dunán. Rajkától indulva kis híján teljesen végigjárjuk a folyót, mely tartogat magában némi izgalmat is, ám javarészt egy igazi kellemes csorgós vándortúrára számíthattok, ha jöttök!



19′ Szeptembertől…


Szeptember 6-8: Sarud, Tisza-tavi kalandozások

Egy hétvége, két útvonal a Tisza-tó legdinamikusabban fejlődő településén, Sarudon. Családok számára tökéletes program, van itt található Európa egyik legnagyobb vízi vidámparkja, csodálatos a szállás és két izgalmas útvonalon járhatjuk be a sarudi és poroszlói medence legszebb részeit

Mi lesz még az ősszel 2019-ben?

Biztosan lesz novemberben őszi szigetközi túra, Ipoly túra és Gemencre a Dél-Dunára is ellátogatunk is, ha minden jól alakul.


addig is boldog Karácsonyt mindenkinek:)