Hétvégi vízitúrák a Szigetközben – Ásványrárón

A Duna szigetközi-mellékágrendszere hazánk talán legkeresettebb és legnépszerűbb vízitúra területe. A kristálytiszta vizű tavak mellett vadvíz jellegű szakaszokkal is találkozhat az itt túrázó természetjáró és a túrák után a parton is megtalálhatja a számára kényelmes és kellemes elfoglaltságot, legyen az egy jó kemping, egy kényelmes panzió, jó étterem vagy egyéb aktív kikapcsolódási lehetőség..

Egész évben tökéletes vízitúrás helyszín

IDŐPONTOK

szeptember 13-15 (határidő szept. 10) – “szarvasbőgés gyanús” hétvége

október 11-13, október 18-20…és még további időpontok várhatók


JELENTKEZÉS: sziasztok@bejarhatoutazasok.hu. Érdeklődni az elérhetőségeinken tudtok a részletekről.

A túra összes költsége: 18000 Ft (szállás fűtött, 5* ágyas saját fürdőszobás szobában, kenubérlés, túravezetés + a közös főzés alapanyagának az ára és persze a forró tea és forralt bor). *2 ágyas bérlés esetén a felár +4000 Ft/fő

Békés és nyugodt a természet ősszel a Szigetközben… nézzétek meg testközelből

#vízitúra_ősz

A MENETREND és tudnivalók

A hétvégi túrák menetrendje minden időpontban megegyezik:

Pénteken: délután találkozó és szállás elfoglalás a kempingben (www.partcamping.hu) , megbeszéljük a hétvége részleteit és ha úgy alakul, közösen főzünk valami gyors vacsorát. Szombaton: 10 óra környékén szállunk vízre, ezért érdemes előtte a közeli ABC-ben bevásárolni, megreggelizni, szendvicset készíteni a napi evezésre. Őszre való tekintettel odafigyelünk arra, hogy korán sötétedik, korán hűvösödik… az evezési idő így maximum 4-5 óra. Este közösen bográcsozunk, készítünk valami finomat a jó meleg tábortűz mellett…Vasárnap: a reggeli indulás hasonló a szombatihoz, ám a hazautazás miatt vasárnap kevesebben evezünk, gémtelepet nézünk, kényelmesen csalinkázunk, dél környékén a kempingben vagyunk, így mindenki kényelmesen hazaér… (a napi tervtől eltérhetünk a csoport igényei és az időjárás függvényében)


A Szigetköz és a Csallóköz (Szlovákia) Európa második legnagyobb és legváltozatosabb összefüggő szigetvilága, a Duna-delta után. Hazánkban (is) két nagy víztestre bontható, az egyik a mellékágrendszer, több száz hosszabb – rövidebb ággal, melyben útvesztő jelleggel túrázhat az ember, akár hetekig, a másik a 127 km hosszú Mosoni-Duna, mely a vándortúrázást szeretők számára nyújt vízitúrás lehetőségeket Rajka és Vének között.


a helyszínről: Part Camping – Ásványráró

A Part Camping 2014 tavaszán nyitott a Felső – Szigetköz “szélén”, Ásványrárón. A 2013-ban elkezdődött KEOP Duna Projektnek  köszönhetően a vízszintet a 20 évvel ezelőtti állapotra állították, így egy csendes, nyugodt, csodálatos  vízi világ tárul a környékre látogatók elé.

A 150 fős sátorozóhely nyugodt, falusi környezetben, 6000 m² kiterjedésű zöld területen, közvetlenül az Öreg Duna  partján található Ásványrárón. A lassan áramló Duna-ág, kiválóan alkalmas az evezésre, családi programok és kirándulások megszervezésére  iskolás osztálykirándulások illetve csoportok számára.