Hernád – várnéző vízitúra a gyönyörű sebes Hernádon

Egy kevesek által túrázott, gyönyörű kelet-magyarországi folyóra, a Hernádra látogathatsz el velünk két evezés kedvéért. Időpont: 2020 május 23-24. A Hernádon érdekes és főképp izgalmas a vízitúra, ám emellett azért van lehetőségünk meglátogatni a Boldogkői várat is, mindezt kényelmes csillagtúra jelleggel, nagykinizsi bázissal. Házigazdánk és kísérőnk Kmetty Zsolt, a Hernád “professzora”, a Vidám Vidra vízitúrák alapítója.


Időpont

2020 május 23-24 (őszi időpontok is várhatóak)

Jelentkezés e-mailben : sziasztok@bejarhatoutazasok.hu. Érdeklődni az elérhetőségeinken tudtok a részletekről. Mindenképpen olvasd el a részvételi feltételeinket!


Költségek

A túra költségei: 6000 Ft/fő/nap felnőtt, 4500 Ft/fő/nap diák. (Ez tartalmazza: a kenubérlést, túravezetést 1 napra) + a szállás, vár belépő költsége – igény szerint. A várba és a kikötőhelyekre való eljutásban segítünk! A szombat esti vacsorára a vendégeink vagytok. A szállással kapcsolatban hívjátok az alábbi számot:

A részvétel az előleg jelentkezés után biztos, melyet kérünk a túra indulása előtt legalább egy héttel befizetni. Ennek részleteiről e-mailben vagy telefonon tájékoztatunk!

ahogy láthatjátok, megpakolva sem veszélyes…

A Hernád folyón vízitúrázni: a Hernád egy keskeny, ám kanyargós és sebes folyású sekély folyó Kelet-Magyarországon. A vízfolyás néhol megkívánja, hogy a kenut gyakorlottak kormányozzák, benne van a pakliban a borulás is, ám erre az esetre használjuk a katamaránba kötött kenukat: két kenut összeerősítünk, így a kevésbé gyakorlottak is élvezhetik a túra minden percét!


Szálláslehetőség

Elsősorban sátras, korlátozottan vendégházas szálláslehetőség a nagykinizsi vízitúrás táborhelyen. Ez egy gondozott, gyepesített gyönyörű Hernád-parti családias sátorozóhely, mely minden vízitúrás igénynek tökéletesen megfelel. A szállás foglalásban igény szerint segítünk. Ha magatoknak foglalnátok: 06 70 369 3538 számon keressétek Kmetty Zsoltot.

…ha megijeszt a sátor, a szállásadónk tud segíteni vendégház bérlésben is!!


A tatárjárás után épült Boldogkői-vár az ország talán leggyönyörűbb fekvésű vára, csodálatos panorámával őrzi a magyar történelem kőbe vésett esszenciáitNézd meg, mielőtt vízre szállsz velünk…


A menetrend és tudnivalók

Találkozó: pénteken Nagykinizsen (Hernád út 8.) vagy, annak aki nem alszik ott, szombaton 08:00-kor.

Szombat: busszal (vagy személyautókkal, ez a csapattól függ, melyik) utazunk Gibártig, ahonnan indul a napi túránk. Gibárt előtt útba ejtjük a Boldogkői-várat, magunkba szívjuk az őszi Zemplén magaslati levegőjét, majd vízre szállunk Gibárton és vízitúrázunk egy jót Nagykinizsig. Este pedig megkóstoljuk vendéglátónk ajándékát, egy jó kiadós babgulyást…

Vasárnap: Nagykinizsen szállunk vízre, ahonnan evezünk még egy alaposat Ócsalánosig. Innen busz szállít vissza minket Nagykinizsre a bázisra, ahol búcsúzunk egymástól és a Hernádon szerzett élményektől…