Ha még nem vízitúráztál a Duna szigetközi ágrendszerében, vagy túráztál ugyan, de nem láttál mindent, akkor ezen a hétvégén az egész ágrendszert bejárhatod velünk … Kicsit sportosabb túrázóknak ajánljuk!

evezz végig a Szigetköz csodálatos vízi ösvényein….


Túraútvonal terv: Rajka –  Ásványráró – Vámosszabadi (kb. 65 km)
Időpont: 2019 július 5-7
Találkozó: 2019 július 5, Rajka, Aranykárász Kemping
Szállások: Rajka, Aranykárász Kemping.  Ásványráró, Part Camping.


Költségek
Felnőtteknek: 7500 Ft + szállás költség, ami egyénileg fizetendő
Diákoknak: 6000 Ft + szállás költség, ami egyénileg fizetendő

A szállás kb. 4600 ft/fő felnőtt ár. A diák ár olcsóbb mindenhol! A csoportos kedvezményben segítünk. Mindkét helyszínen van lehetőség faház bérlésre, ám ezt időben jelezni kell a szálláshely felé. Természetesen ebben is segítünk Nektek!

A túrán csomagszállító autó viszi a csomagokat! A túra ára tartalmazza: a kenuk és felszerelés bérlését, túravezetést, csomagszállítást. Nem tartalmazza a szállás árakat, azok helyben fizetendők. Az étkezés önköltséges, összedobjuk és főzünk/sütünk közösen…


A túrán átemelések, zúgók várhatók, hosszú távokat evezünk, ezért sportosok számára ajánlott túra!

A Duna szigetközi mellékágrendszere a hazai vízitúrázók “paradicsoma”.  Több száz keskenyebb és szélesebb, eldugott zeg-zugos Duna-ág pókhálóként szövi át a Szigetközt, több hétig is lehet vízitúrázni itt úgy, hogy még mindig nem jár az ember mindenhol. A folyó néhol áll, néhol pedig zúgókon száguld keresztül, egy másodpercre sem hagyja unatkozni a vízitúrázót.


A MENETREND

Pénteken: Érkezés és szállás elfoglalása a rajkai Aranykárász Kempingben, péntek délután. Megbeszéljük a túra tudnivalóit és este ismerkedünk a tábortűznél. (érdemes előre rendelni és megkóstolni a sült keszeget, ezt itt specialitás, még Borbás Marcsi is forgatott róla filmet 🙂 )

Szombaton: Kora reggeli indulás Rajkáról – Ásványráróig. Ez hosszú túra, 8-kor mindenképpen vízen kell lennünk. Lesznek izgalmak, sok kis zúgó és gyönyörű rejtett tavacskák. Pihenésre lesz lehetőség, de ha világosban Ásványráróra akarunk érni, bele kell húznunk. Este az ásványrárói Part Campingben bográcsozunk VAGY rendelünk vacsorát… ezt az dönti el, hogy haladtunk a nap folyamán…

Vasárnap: A szigetköz egyik legkevésbé járt szakaszán túrázunk, terv szerint végig a bagaméri és patkányosi ágrendszeren.

A vasárnapi túraútvonalon tudunk rövidíteni, ha a csapat úgy gondolja (fáradtság, egyéb problémák…)