Hétvégi vízitúrák a Szigetközben és Csallóközben – Ásványrárói bázissal

A Duna vadregényes ágas-bogas ágrendszere, békésen csordogáló, ám helyenként izgalmas zúgókkal tarkított vize, a Mosoni-Duna szépsége, a Lajta izgalmai egyszerre várnak Rád, ha eljössz velünk a Szigetközbe…

Több túraútvonal közül választhatunk!

Időpontok 2020-ban

TAVASZ (hétvégi napok június 15-ig)

Ásványrárói körtúrák időpontjai

…hamarosan


Csallóközi átevezős körtúra időpontok

…hamarosan


NYÁR (június 15-től akár hétköznap is)

Folyamatosan írjuk ki az időpontokat! A nyár folyamán állandó jelleggel, minden hétvégén és időnként hétköznap is indítunk túrát ásványrárói vagy esetenként kisbodaki bázissal az alábbi útvonalakra:

  • Ásványrárói körtúrák az ágrendszerben (körtúra)
  • Kisbodaki körtúrák
  • Átevezés a szlovákiai Csallóközbe az Öreg-Dunán át (körtúra)
  • Egy napos vízitúra a Mosoni-Dunán Dunaszeg és Győr között (szállítás szükséges)
  • Zátonyi-Duna, különleges és vadregényes ((szállítás szükséges))

A túrák költségei:

Csillagtúra esetén: 4000 Ft/fő/nap (1 nap esetén). 3500 Ft/fő/nap ha több napot eveztek

Szállítós túra esetén: 5500 Ft/fő/nap

Ez tartalmazza a kenu és felszerelés bérlését, illetve a túravezetést és a kenuk szállítását, ahol szükséges. Családoknak, diákoknak természetesen adunk kedvezményt. Erre a túrára nem szükséges előleget fizetni!


Szálláslehetőségek, ha ott is alszotok…


…akkor a fentiekre a sátorhely vagy szoba (ha szobát szeretnétek, időben foglaljatok és előleget is kell fizetni!) díját rá kell számolni. Ezeket a www.partcamping.hu oldalon található elérhetőségek valamelyikén kell lefoglalnotok. További szálláslehetőségekben is tudunk segíteni Ásványráró területén.


Jelentkezés és helyfoglalás

sziasztok@bejarhatoutazasok.hu

Érdeklődni az elérhetőségeinken tudtok a részletekről, vagy kérjetek visszahívást itt

A Szigetköz a hazai vízitúrázás fellegvára! Jöhetsz egyedül, családdal, sportos baráti társasággal jó nagyokat evezni, vagy akár a nagyszülőkkel nézelődni…

#vízitúra_mindenkinek


A menetrend és tudnivalók a szigetközi vízitúrákról.

(ha egy nappal korábban érkezel)

Érkezés napja: délután találkozó és szállás elfoglalás a kempingben (www.partcamping.hu) , megbeszéljük a hétvége részleteit és ha úgy alakul, közösen főzünk valami gyors vacsorát. Ezen a napon ugyan nincs túra, de ha gyakorolni szeretnél, lemegyünk a partra…


Evezős napokon: 10 óra környékén szállunk vízre, ezért érdemes előtte a közeli ABC-ben bevásárolni, megreggelizni, szendvicset készíteni a napi evezésre. Az ásványrárói körtúra 5-6 órás általában, pihenéssel, fürdéssel. A Csallóköz túrák hosszabbak, sok az átemelés, ezeket gyakorlottabb túrázóknak ajánljuk.

Szállítós túra: ha nem helyből indulunk, a kenukat el kell szállítani. Ilyenkor 09:00 környékén indulunk, közösen, több autóval (ha nem fértek el a szállító autóban)A Szigetköz és a Csallóköz (Szlovákia) Európa második legnagyobb és legváltozatosabb összefüggő szigetvilága, a Duna-delta után. Hazánkban (is) két nagy víztestre bontható, az egyik a mellékágrendszer, több száz hosszabb – rövidebb ággal, melyben útvesztő jelleggel túrázhat az ember, akár hetekig, a másik a 127 km hosszú Mosoni-Duna, mely a vándortúrázást szeretők számára nyújt vízitúrás lehetőségeket Rajka és Vének között.


A helyszínről: Part Camping – Ásványráró

A Part Camping 2014 tavaszán nyitott a Felső – Szigetközben, Ásványrárón. A 2013-ban elkezdődött Duna Projektnek  köszönhetően a vízszintet a 20 évvel ezelőtti állapotra állították vissza, így egy csendes, nyugodt, csodálatos  vízi világ tárul a környékre látogatók elé. A 150 fős sátorozóhely nyugodt, falusi környezetben, 6000 m² kiterjedésű zöld területen, közvetlenül az Öreg-Duna  partján található Ásványrárón. A lassan áramló Duna-ág, kiválóan alkalmas az evezésre, családi programok és kirándulások megszervezésére  iskolás osztálykirándulások illetve csoportok számára. A kényelemre vágyókat helyben étkezés és 5 fő befogadására képes, saját fürdős szobák is várják!

Érdekel? Írj és visszahívunk

Időpont: Ha csak egy napos a vízitúra, az első mezőt töltsd ki)
-

Helyszínek (ezek közül választhatsz előre, ha egyéb helyszín, írd a megjegyzések közé)