Az őszi vízpart látványa talán a legszebb minden évszak közül. Ilyenkor már kezd megnyugodni a természet, előbújnak a hódok, a nagyvadak, a vizimadarak bátrabbak, többet mutatkoznak és a vízparti fák színeihez pedig semmi sem hasonlítható.

Hogyan készüljünk egy őszi vízitúrára?

Megfelelő öltözék – a cipő

A legfontosabb ruhadarab az őszi vízitúráknál a lábbeli. A vízitúrát sokszor nem ússzuk meg vízbelépés nélkül, így szerezzünk be egy zárt, vizet bíró cipőt (pl. szörf cipő), ezt zokni nélkül vegyük fel, a túra után pedig töröljünk lábat és vegyünk zárt váltócipőt, zoknival.

A ruha, vízre

Általánosságban elmondható, hogy a fröccsenő vizet nem ússza meg az ember, ezért a nadrág és a felső egyaránt jó, ha vízlepergető, gyorsan száradó szintetikus anyag. A vízbe lépés sem elkerülhető, ezért a nadrágszár legyen felhúzva, vagy háromnyegedes méretezésű.

TÖRÜLKÖZŐ LEGYEN NÁLATOK!!

Réteges öltözködés

Az ősz mindig változékony, lehet hűvös, de lehet nagy meleg is. A vizen legyen rajtunk több réteg ruha, praktikus az aláöltöző, technikai póló. Legyen rajtunk fejfedő, az egyaránt véd a meleg és a hideg ellen is. Nagyobb hidegben a kesztyű sem árt…

A kiegészítők

Fázósok számára javasolt a neoprene kesztyű, neoprene zokni illetve nem rossz, ha van nálatok melegítő zselétasak (nagyobb áruházakban kapható, egyszer használatos de nagyon jól tud jönni)

Minden esetben hozzatok magatokkal váltóruhát, a kenukba, csónakokba kaptok vízhatlan hordót, abba csak az értékeket és a váltóruhát tegyétek bele, hogy igény esetén azonnal át tudjatok öltözni! Érdemes egy termoszba meleg teát hozni és a bőséges rágcsálnivaló, csokoládé, alma, banán, szendvics felhozatalról is gondoskodjatok, mert a hűvösebb időben gyorsabban megéhezik az ember…

Mi várható ősszel 2023-ban? Ezekre a vízitúrákra készülhettek idén…

Jó vizet Mindenkinek!