Csapatunk az ország legtöbb vízterületére vállal túrakíséretet. Bármilyen önállóan szervezett túrába szívesen becsatlakozunk azért, hogy a túrázó társaság biztonságban érezhesse magát a vízitúrája során. Mindezek mellett mi magunk is szervezünk programokat, ahol természetesen a kíséretet is mi magunk látjuk el.

Miért nem túravezető?

A hatályos Hajózási Szabályzatban külön meghatározása van a túravezetőnek, aki hivatalosan motorcsónakkal kísérheti a túrát, akkor, ha 10 hajóegységnél több hajóból áll a csoport. (persze ennél több jogszabály vonatkozik rá). Megalkottuk a túrakísérő fogalmát, ami jobban fedi a túra közben végzett tevékenységünket. Nem vállalunk nagyon nagy csoportoknak túrakíséretet,  mert nem szeretnénk  motorcsónakos kísérettel bonyolítani a vízitúráinkat. Meg tudunk szabályos keretek között szervezni egy több száz fős vízi rendezvényt, csapatépítő tréninget is, ebben az esetben egyénre szabjuk a munkánk feltételeit.

Ki a kísérő?

A túrakísérő ismeri a vizet és a partját. Tudja hol van jó fürdőhely, hol lehet legközelebb kikötni a helyi ABC-hez, messziről köszön a révésznek és adnak neki hitelt a vízparti büfében. Mindent tud, amit akkor és ott tudnia kell!

mindezek mellett: a  túrakísérő (túravezető)  biztonságot és otthonos érzést, TUDÁST ad a csoportnak. Képes a teljes csoporttal kommunikálni, egyben tartani a társaságot és ha kell határozottan irányítani a vízitúrás csoport tagjait.

A jó kísérő ellenben: nem vízimentő, nem kiszolgálószemélyzet, nem főnök és nem beosztott, nem apuka, nem osztályfőnök, nem szakács – de egy kicsit MINDEGYIK.

és ami a legfontosabb: TUDJA AZ UTAT!!

Ki lehet kísérő?

Igazából bárki, aki elégég magabiztos abban, hogy birtokában van a fenti személyiségjegyeknek. Mi ezt nagyon komolyan vesszük, egy-két alkalmas vízitúrázói tapasztalattal senkit sem tartunk vízitúrát kísérni alkalmasnak. A csapatunknak kizárólag olyan tagjai vannak, akik az általuk vállalt vízterületet sok éve ismerik, járják és számtalan túracsoportot vezettek végig az útvonalakon.

Ha nem ismerünk valamilyen területet nagyon  jól, nem vállaljuk a vezetést.