Ha még nem vízitúráztál a Duna szigetközi ágrendszerében, vagy túráztál ugyan, de nem láttál mindent, akkor ezen a hétvégén az egész ágrendszert bejárhatod velünk ... Sportosabb túrázóknak ajánljuk!

2 napos igazi kaland a Szigetközben.

Az ágrendszer

Időpont: 2022 június 4-5 (Pünkösd szombat-vasárnap)

Túraútvonal: Rajka –  Ásványráró – Vámosszabadi (kb. 55 km)

Felnőtt ár

2 nap/fő

14000 Ft

Diák ár

2 nap/fő

10000 Ft

A túrán autó viszi a sofőröket és a túra végén a legénységet! A túra ára tartalmazza: a kenuk és felszerelés bérlését, túravezetést, szállítást és a sőfőrök szállítását. Nem tartalmazza a szállás és étkezés árakat, azok helyben fizetendők!


Tudnivalók és jelentkezés

Szombaton és vasárnap evezünk, bázisunk, ahová a sátrakat 2 éjszakára állíthatjuk az Ásványrárón, a Part Camping. Személyszállító autó gondoskodik a sofőrökről, a szombat esti vacsorát a kempingben rendelhetjük (lentebb részletesen)

Találkozó: Péntek délután, Ásványrárón a Part Campingben. Este rövid eligazítás, beszélgetés, esetleg közös sütögetés.

Szombaton: Kora reggeli indulás Rajkára. Mindenki jöhet saját autóval, a túra végén a sofőröket visszavisszük az autókért. Ez hosszú túra, 8-kor mindenképpen vízen kell lennünk. Lesznek izgalmak, sok kis zúgó és gyönyörű rejtett tavacskák. Pihenésre lesz lehetőség, Kisbodakon a kempingben könnyű ebédet is kérhetünk de ha világosban Ásványráróra akarunk érni, bele kell húznunk. Este a Part Campingben vacsorázunk

Vasárnap: A szigetköz egyik legkevésbé járt szakaszán túrázunk, terv szerint végig a bagaméri és patkányosi ágrendszeren. A túra végén mindenkit visszahozunk a kempingbe, így vasárnap nem kell autózni!

A vasárnapi túraútvonalon tudunk rövidíteni, ha a csapat úgy gondolja (fáradtság, egyéb problémák…)

A Duna szigetközi mellékágrendszere a hazai vízitúrázók “paradicsoma”.  Több száz keskenyebb és szélesebb, eldugott zeg-zugos Duna-ág pókhálóként szövi át a Szigetközt, több hétig is lehet vízitúrázni itt úgy, hogy még mindig nem jár az ember mindenhol. A folyó néhol áll, néhol pedig zúgókon száguld keresztül, egy másodpercre sem hagyja unatkozni a vízitúrázót.