Részvételi feltételek (ÁSZF)

 • Mindenki a saját felelősségére vesz részt a programjainkon.
 • A jelenléti ívet alá kell írni, 18 éves kor alatt a kísérő ír alá.
 • Kérjük, hogy jelezzétek, ha van ételallergiátok, komolyabb betegségetek vagy nem tudtok úszni!
 • A vízitúra során a túrázónak kötelessége betartania a Hajózási Szabályzat rá vonatkozó pontjait és a kísérő/szervező vízre vonatkozó utasításait. Ezek részletesen elhangzanak a túra előtt, ezt mindenkinek végig kell hallgatnia.
 • Hajókezelésről: a kenu/családi csónak kormányosa elismeri, hogy képes biztonságosan irányítani a vízijárművet, a vízfelületnek megfelelően. Minden túrán tájékoztatást adunk a várható vízfelület sajátosságairól, és tartunk kormányos képzést.
 • 18 éves kor alatt vagy biztos úszástudás hiánya esetén a mentőmellény viselése a túra során a vízen tartózkodás alatt kötelező. Ez szigorúbb szabályozás a Hajózási Szabályzatnál.
 • Csak előre kiírt időpontokon szervezünk túrát! Egyedi időpontok megbeszélés tárgyát képezik.
 • Nem minden meghirdetett túrát tudunk megszervezni. 10-15 fő alatt különleges esetekben tartjuk meg a túráinkat. Ha kértünk előleget és elmarad a túra, az előleget visszaadjuk! A túra elmaradásáról időben értesítünk, minden esetben ajánlunk fel alternatívát!
 • A túráink kizárólag abban az esetben maradnak el rossz idő esetén, ha az Országos Meteorológiai Intézet riasztást ad ki. Borús idő vagy csendes eső esetén a túra nem marad el.
 • A vízitúrákon sok esetben van közös főzés, itt az alapanyagok beszerzésében és az eszközök biztosításában segítünk, maga a főzés és az étel ára sosem része a túra árának és szolgáltatásainak.
 • Jellemzően 3-4 személyes túrakenukkal, vagy családi (műanyag vagy fa) csónakkal túrázunk. Amennyiben több kiskorú gyermekkel szeretnétek a túrán részt venni, akkor a megfelelő számú felnőtt korú, kenu kormányzásban jártas kíséretről gondoskodnotok kell (ezt természetesen a túra előtt meg tudjuk beszélni).
 • A nagy családi fa vagy a nagy kék csónakok kormányosát mi adjuk, de ha szeretnétek, Ti is kormányozhattok!
 • Általunk nagyon jól ismert és számtalanszor bejárt útvonalakon túrázunk, ezért a túra időtartamát közelítő pontossággal meg tudjuk határozni. Ennek ellenére előfordulhatnak olyan helyzetek,  melyek a túra hosszát változtatják (pl. hirtelen jött zápor, lassan puhuló marhahús a bográcsban, stb..:) ).
 • Minden programunkra előre kell jelentkezni az ELÉRHETŐSÉGEINKEN, legkésőbb a megadott határidőig. Általában nem kérünk előleget, azt viszont megköszönjük, hogy hogyha jelentkeztek, csak vis major helyzetben maradtok távol és ezt jelzitek nekünk a túra előtt. Minden érdeklődőnek visszajelzünk, akkor válik biztossá a jelentkezése, ha ezt mi is megerősítettük. Ha jelentkeztél, de nem kaptál visszajelzést, keress minket!
 • Bizonyos túráknál kérünk előleget, ezt külön jelezzük! Ezt a túra indulása előtt legkésőbb 5 munkanappal utaljátok el a OTP 11742094-26988869 számlaszámra.  A beérkezett összegről igazolást küldünk és a számlát személyesen, a túrán adjuk át a teljes összegről. Amennyiben az utalás előre nem megoldható, kérjük, hogy jelezzétek e-mailen vagy telefonon. Az előleg abban az esetben jár vissza, ha az időjárási riasztás vagy árvíz esetén elmarad a túra. Ha utaltok előleget, mindenképpen jelezzétek és küldjétek el az adataitokat a számla kiállításához, melyet e-mail postafordultával elküldünk számotokra.
 • SZÁLLÁS: a szállásfoglalásban csak információkkal (kempingek, vendégházak elérhetőségei, stb.) segítünk, ezt mindenkinek saját magának kell elrendeznie és kifizetnie. A túráinkat igyekszünk olyan helyekre szervezni, ahol megfelelőek a szálláslehetőségek.
 • A túra áránál a kenubérlést és a túravezetést (illetve egyéb költségeket) is külön számoljuk és egyénileg kérjük el minden résztvevőtől. Nem folytatunk utazásközvetítő vagy szervező tevékenységet, a túrakíséreten és szervezésen kívül minden más költséget, amely önköltség harmadik személy részére adjuk át.
 • Kedvezményeink: A programjaink 5 éves kor alatt (külön jelezzük, ha nem) ingyenesek, de résztvevőként minden személyt kötelező regisztrálni, életkortól függetlenül. Ha családonként kettőnél több 5 éves kor alatti gyerkőc van,  akkor egyedi árat szabunk. Az ingyenesség csak a túrára vonatkozik, a plusz szolgáltatásokat (pl. étkezés) fizetni kell! Erről mindenkit tájékoztatunk. 5 év felett minden diákigazolvánnyal rendelkező diák áron jöhet. A 15 főnél nagyobb csoport vezetőjének kedvezményt adunk!
 • A vízitúrák során előfordulhat, hogy a túravezetők a hajók lepakolásánál a felnőtt férfiak segítségét kéri. Ez természetesen nem kötelező, ám sok esetben a túravezetők nem tudják megoldani, főleg a nagy méretű hajók esetében.
 • A programok során fényképes és videó felvételek készülnek,  melyeken a programokon részt vevők is látszódhatnak.  A jelentkezéssel elfogadjátok, hogy felkerülhettek a felvételekre. Csapatunk marketing célra, nyilvános közösségi oldalakra azokat a fotókat, melyeken bárki felismerhető és nem adott rá engedélyt, nem használja fel, nem helyezi el. Abban az esetben, ha marketing vagy reklám célra használnánk fel az elkészített felvételeket, előre írásos nyilatkozatot kérünk az érintett személyekről.
 • A programváltoztatás jogát fenntartjuk!