Útvonal: Kismaros – Leányfalu – Kismaros
A vízitúra hossza:  kb. 72 km (2 nap alatt)
A vízitúra nehézsége: ♥♥♥♥♥ (gyakorlottabb túrázóknak, sátorozással)

Igazi tavaszi erőt próbáló két napos vízitúra ez, a Duna talán legizgalmasabb szakaszán. Az április szeszélyes ugyan, de ha szép időnk van, felejthetetlen élménnyel indíthatjuk az évet. Gyakorlottabbak számára ajánlott túra!

A Szentendrei-Sziget kerülés kultikus eseménye, túrája volt a hazai vízitúrázó társadalomnak. Néhány évtizede még az Olimpiai Ötpróba eseménye volt,

Két nap alatt viszonylag kényelmesebben teljesíthető vízitúra, számtalan szórakozási és kikötési lehetőséggel

pillanatkép a Szentendrei-Dunáról…


[icon name=”calendar” class=”” unprefixed_class=””] IDŐPONTOK

2019 május 11-12 (kismarosi indulás és érkezés)

 [icon name=”handshake-o” class=”” unprefixed_class=””]  ÁR

6000 Ft / fő kenubérlés, csomagszállítás +  szállás költsége Leányfalun (2500 Ft szobában, 1500 Ft sátorban)

Tartalmazza a kenuk és felszerelés bérlését, túrakíséretet és a  csomagszállítást 2 napra. Sok csomagot NE hozzatok! A szállás és étkezés külön fizetendő a helyszínen.

Egy bográcsos ebédet le tudunk szervezni Leányfalun. Ez önköltséges, az ára max. 500-600 Ft / fő. Közösen főzünk:)


[icon name=”cogs” class=”” unprefixed_class=””] A MENETREND

Találkozunk az indulás napján reggel 8 órakor a kismarosi Duna-parton (persze ezt leegyeztetjük mindenkivel). A kenuk átvétele és az eligazítás után elindulunk völgymenetben, Vác, Göd, Dunakeszi irányába. Együtt haladunk a bal parton, ha úgy kívánja kedvünk, kikötünk, nézelődünk, eszünk-iszunk, pihenünk. Röviddel ez után áthaladunk a Megyeri-híd alatt és ráfordulunk a Szentendrei-Dunára. Szentendrénél egy kis nehezítés vár ránk, az ún. “szentendrei-áttörés”, ahol a folyó beszűkül és felgyorsul. Itt átevezünk, ez után akár ki is szállhatunk megnézni Szentendrét. Kis evezéssel elérjük Leányfalut , az éjszakai pihenőhelyünket.

Leányfalun, a Vadkacsa Egyesület vízitúrás bázisán sátrat verünk, szállást foglalunk, bográcsozunk, beszélgetünk. Ha van még energia, meglátogatjuk a Thermálfürdőt és nap végével rápihenünk a másnapra.

Vasárnap kora reggel ébredés, indulás tovább, az úti célunk felé. Első nehézség a tahi-híd alatti vízfolyás, aztán a dunabogdányi forgó, ami előtt megpihenhetünk a bogdányi strand homokfövenyén, vagy a büfé napernyői alatt. Aztán már nem messze a szigetspicc, ami önmagában megér egy teljes hétvégét. Onnan egy pár evezőcsapás a nagymarosi Nomád-bár, ahol megpihenhetünk és rákészülhetünk a kismarosi megérkezésre…

Maximum hajószám: 7 db. Annál nagyobb csoporttal nem érdemes nekiindulni.