Útvonal: Visegrád – Leányfalu (vagy Leányfalu – Római-part)
A vízitúra hossza:  kb. 16 km (4-5 óra vízen tartózkodás)
A vízitúra nehézsége: ♥♥♥♥ (könnyű, kezdők számára is ajánlott!)

Tökéletes vízi kikapcsolódás lehet ez a túra a teljes család számára. Jöhet nagymama, nagypapa, anyu-apu és gyermek. Itt nem annyira az evezésé, inkább a kikapcsolódásé, nézelődésé, fényképezésé a főszerep – mindezt gyönyörű 12 személyes fa hajóban ülve… ettől a túrától nem kell megijedni. 🙂
senki sem marad a parton!


[icon name=”calendar” class=”” unprefixed_class=””] IDŐPONTOK

2019 május 4. (jelentkezési határidő április 30)

8-10 fős csoportok számára július 1 előtt és augusztus 20 után egyedi időpontban is vállaljuk ezt a túrát…

Maximum 8 fő jelentkezését tudjuk elfogadni hajónként. 8-nál több fő esetén előzetes egyeztetés szükséges az elérhetőségeinken.


[icon name=”cogs” class=”” unprefixed_class=””] A MENETREND

A találkozási pont az indulás helyszíne is egyben, ami vagy a visegrádi Duna-part, vagy Leányfalu, Vadkacsa vízitúrás bázis(Leányfalun az egyesület parkolójában lehet hagyni az autókat, az indulási helyre való eljutásban korlátozottan, de tudunk segíteni).

10 óra környékén indulunk, ezért érdemes 9, fél 10 körül megjelenni Visegrádon. Rövid ismerkedés után kiosztjuk a felszerelést, elmondjuk a tudnivalókat és elfoglaljuk a hajót. A hajó egy ún. Bőgős Csónak, igazi dunai csónak, kézzel készített mester munka. Teljesen biztonságos, semmilyen előzetes evezés tudás nem szükséges a hajtásához! Ha bírja a csapat, akkor kicsikét felfelé is evezünk, hogy a Dunakanyar legszebb panorámájú homokfövenyén készítsünk szelfiket, háttérben a fellegvárral…

a bőgős csónak bevetés közben

A túrát képzett vezető kíséri, aki kormányoz és evez is, tehát aki nem akar evezni, az pihenhet, napozhat, élvezheti a Szentendrei-Duna csodáit. Elsősorban családoknak, teljesen kezdő, vízzel ismerkedő túrázóknak ajánljuk.


[icon name=”handshake-o” class=”” unprefixed_class=””]  ÁR

A vízitúra ára: 6500 Ft/fő (14 éves kor alatt 5500 Ft).

Ez a hajóbérlés és szállítás, a kormányos és a vezető díját tartalmazza


Látnivalók, kikapcsolódás, étkezés:  a túra során a Szentendrei-Dunán evezünk végig, mely partján található települések mindegyike jó kikapcsolódási lehetőségekkel megáldott. Visegrádi fellegvár látványa, (esetleg Szentendre) a történelmi látnivalóival,  Dunabogdány a csodálatos homokos partjával és szabadstrandjával, Leányfalu és Tahitótfalu vendéglátóipari egységeivel kényezteti a vízitúrázót.  Ha megéhezünk, számtalan hamburgeres, lángosos vagy étterem közül választhatunk. Ha fáradt a csapat, vagy éhes, megállunk és eszünk, pihenünk.

Kis ízelítő az átélhető Bőgős Csónakos élményekből, nem csak a Dunakanyarból!

[Best_Wordpress_Gallery id=”14″ gal_title=”Bőgőscsónak”]