Minden vízszerető, vízparton vagy víztől távol élő ember számára éltető erő és  összekötő kapocs a víz – jelentsen ez számára folyót, tavat, patakot, eret, vagy a kedvenc termálvizét – strandját – fürdőjét.  Mi vízitúrázók (sokan “vízen járóknak” hívják magukat – minket, de ez azért sok félreértésre adhat okot) sok mindent más szemszögből látunk,  a dolgokat a vízről nézzük, ami másoknak út az nekünk sok esetben akadály és ami nekünk út az pedig másoknak az akadály

Azért, hogy megőrizzünk magunk számára és a jövő nemzedék számára egyaránt mindent a víz “tudományáról”,  (és ez talán még kötelességünk is), le kell írni, össze kell gyűjteni mindent, ami ezzel kapcsolatos… a folyóink, tavaink, patakjaink és ereink – csatornáink történetét, vízrajzát, fontos személyiségeit,  történelmét-történetét, néprajzát, egyszóval mindent.

Elhatároztam, hogy közösségi erővel elkészítjük A Vízeink Történetét,  létrehozunk egy olyan “lexikont”, mely segítségével  minden, ami a  vízzel kapcsolatos megőrzésre kerül és elérhetővé válik számunkra és a jövő nemzedék számára.

A történet elkészítéséhez segítségül hívjuk a vízszerető közösség és a modern technológia erejét egyaránt, az anyagon közösen fogunk dolgozni és sok év munka után – ha minden jól alakul – nyomtatott formában is olvashatjuk Vízeink Történetét – amit mi készítettünk, magunknak.

Hamarosan elkészül egy honlap, ahol elkezdünk gyűjteni mindent wikipedia jelleggel, de meghatározott kategóriákba szedve. Az összegyűjtött információkat rendszerezzük,  javítjuk,ellenőrizzük és publikáljuk. Előbb-utóbb összejön annyi adat és információ, hogy el lehet kezdeni szemezgetni,  válogatni és – ha jól alakul minden – néhány év múlva nyomtatásban is viszontláthatjuk a munkánkat.

Addig viszont jó vizet, gyűjtést és munkát mindenkinek,  akihez ezek a gondolatok eljutnak… adjátok tovább ezt, ha jónak gondoljátok.

Hamarosan jelentkezünk!

írta: Klemencz Henrik