Útvonal: csillagtúrák a Szentendrei-Sziget északi spiccéről
A vízitúra hossza:  kb. 15-20 km (2 nap alatt), persze ez a csapattól függ!
A vízitúra nehézsége: ♥♥♥♥♥ (gyakorlottabb túrázóknak, sátorozással)

Átevezünk, leverjük a sátrunkat és két nap két éjjel csak a természettel és a Dunával foglalkozunk. A reggeli kávézás közben a Duna legszebb arcát színezi narancssárgára a felkelő nap, mezítlábas lábunkat a Duna homok fövenye csiklandozza… szentimentálisan hangzik, de tényleg ilyen lesz.

A Szentendrei-Sziget északi spicce, Kisoroszi, Kismaros, Nagymaros, Visegrád… a Dunakanyar talán legjobb helyeit ismerhetjük meg egy nagyon kényelmes és laza vízitúrás hétvégén. A táborunk a “szigetspicc”, kicsit nomád, de azért szépen fejlődik. Onnan indulunk a túrákra és mindent kenuval intézünk: a bevásárlást és a városnézést is!

[icon name=”calendar” class=”” unprefixed_class=””] IDŐPONTOK

Egyeztetés után tetszőleges időpontban  is, június 30 és augusztus 20 között!

[icon name=”cogs” class=”” unprefixed_class=””] A MENETREND

Mit fogunk csinálni?  Az indulás napján találkozunk Visegrádon vagy Kismaroson (erről előre tájékoztatunk Benneteket), hajóba szállunk és megcélozzuk a Szentendrei-Szigetet. A csomagokat bepakoljuk a kenukba és átevezünk, ott elfoglaljuk a sátorhelyet és onnan “rajzunk” másnap és harmadnap túrákra.

Jó tervek lehetnek többek között:  egy visegrádi várnézés és rövid evezés a környéken vagy visegrádi rövidebb városnézés és utána evezés Dunabogdányba, majd este vissza a spiccre…Másnap a váci Duna-ág lehet a cél, a verőcei Duna-parttal, vagy egy jó kis strandolás, fürdőzés. Számtalan lehetőség!

Este pedig összedobunk egy jó kis bográcsos vacsorát a sátrunk mellett a homokfövenyen. A bevásárlást megoldjuk a nagymarosi piacon kenuval 🙂

Parkolás, megközelítés:

Az autót (ha azzal vagytok) ott lehet hagyni Kismaroson és Visegrádon, ebben is tudunk segíteni. Egyébként érdemes Budapestről vonattal érkezni, 50 perc alatt Kismaroson vagytok a Nyugati-pályaudvarról…

[icon name=”handshake-o” class=”” unprefixed_class=””]  ÁR

2500 Ft + 3000 Ft sátor és 3000 Ft kenubérlés.
diákoknak: 1500 Ft + 3000 Ft sátor és 3000 Ft kenubérlés.
6 éves kor alatt ingyenes

Ez tartalmazza a kenuk és eszközök bérleti díját és a szállást is, amely díját tovább adjuk a kisoroszi Önkormányzat részére (persze Ti is kifizethetitek egyénileg). Nem tartalmazza az étkezést és az egyéb költségeket.