Legyen a Víz Út és Ne Akadály

 

Június 29-én PÉNTEKEN ingyenes evezést és Duna-ünneplést tartunk a Nomád-Part területén, megemlékezve és megtisztelve a Dunát, mely mellett élünk, melyen túrázunk és isszuk a vizét…

A program, amely laza:

Gyülekező délután 15:00 körül a Nomád-ban.  16:00 körül hajóba szállunk, és elindulunk Nagymaros vagy Verőce felé (ezt majd megbeszéljük(, kikötünk, beszélgetünk, és visszatérünk a Nomádba! Van lehetőség evezni a Nagy Kék-el is, ebbe a csónakba elsősorban családok jelentkezését várjuk gyerekekkel!

Este és koszorúzás

Este tábortűz és a nap fénypontjaként megkoszorúzzuk a Dunát, HÁZI KÉSZÍTÉSŰ vadvirág koszorúkkal! Mindenki készítse el a saját koszorúját! A legszebb koszorút megjutalmazzuk egy Nomád kitűzővel!

Jelentkezni nem kell előre, de ha jöttök, hozzatok koszorút és (ha van saját) evezőt, mentőmellényt. Ha nincs, adunk!

A Duna-napról

“a Duna összeköt minket…”

A Duna vízgyűjtő országai a Duna Védelmi Egyezmény aláírásának 10. évfordulóját követően ünneplik a Nemzetközi Duna Napot, az elsőt 2004-ben rendezték meg.  A nemzetközi nap célja, hogy felhívja a figyelmet ennek a csodálatos folyónak a természeti értékeire, mely – ahogy a szlogen is mondja – összeköti, és nem elválasztja a folyó partja mentén fekvő országokat.