Egy “jó fél napos” vízi kirándulás az Ipoly egyik legszebb szakaszán és a Dunakanyarban, Ipolytölgyes (ritkábban Ipolydamásd) és Nagymaros között az Ipolyon és a Dunán- a BTZ kenukölcsönző  törhetetlen 4 személyes családi túrakenujaival vagy családi csónakkal.


Az Ipoly folyó kanyargós, sekély és zabolátlan vize, csodálatos természeti látképe kíséri vízi utunkat ezen a kis keskeny, kevéssé látogatott határfolyón, mely Szob mellett torkollik a Dunába. A Dunakanyar legszebb részén evezünk le Nagymarosig. Elhaladunk Zebegény mellett, megcsodálhatjuk a Remete-barlang szikláit a Dunáról és végül Nagymaroson kötünk ki, háttérben a Visegrádi fellegvár panorámájával – a panoráma kikötő mellett.


Jelentkezés e-mailben : . Érdeklődni az elérhetőségeinken tudtok a részletekről.


Erre a túrára bátran érkezhetsz tömegközlekedéssel. Nagymarosról – ha kéred – mi elviszünk Téged a túra indulási pontjára…


Felnőtt / fő

Diák 5000 Ft/fő (5 éves kor alatt ingyenes)

6500 Ft

(Ez tartalmazza: a kenubérlést, túravezetést) + kb. 800/fő a személyszállítás (ha szükséges, igény szerint).

[icon name=”compass” class=”” unprefixed_class=””] A menetrend és tudnivalók

A vízitúra hossza:  kb. 22-30 km (6-7 óra vízen tartózkodás, pihenést is beleszámítva az indulási helyszínt. Ipolydamásdi indulás esetén rövidül a túra)

A találkozási pont Nagymaros, BTZ kenukölcsönző, ahol átvesszük a felszerelést és indulunk közösen Ipolytölgyesre. Egyeztetés után van lehetőség kisbusszal utazni, nagyobb létszám esetén turistabuszt bérlünk. (ennek az árát az alap költségek nem tartalmazzák). Együtt felmegyünk az ipolytölgyesi vagy ipolydamásdi indulópontra, ahonnan leevezünk, egészen Nagymarosig. (Nagymaros a Nyugati-pu – Vác vonalon vonattal, Ipolytölgyes  és Ipolydamásd egyaránt Szobról busszal közelíthető meg azok számára, akik a tömegközlekedést választják.)

Menet közben számtalan lehetőség van megállni, pihenni, Szobon, Zebegényben pedig a vízparti büfék kínálatából válogathatunk, ennek ellenére vizet, csokit és szendvicset érdemes hozni! Ősszel viszünk bográcsot és főzünk egy forró teát valamelyik homokpadon…

A túrát képzett vezető illetve autó felügyeli!

Az ipolytölgyesi indulás helye (ha Ipolydamásdról indulunk, annak helyét külön jelezzük)