Népszerű, kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlott, családbarát vízitúra útvonalak a Szigetközben és a Csallóközben, szinten minden hétvégén! Egy napos kaland!

A Duna vadregényes, ágas-bogas ágrendszere, békésen csordogáló, ám helyenként izgalmas zúgókkal tarkított vize,a rejtélyes és nehéz Csallóköz izgalmai egyszerre várnak Rád, ha velünk túrázol

Több túraútvonal közül választhattok, ezért ezt az oldalt olvassátok végig!

Víztúrák a szigetközi-ágrendszerben

…az ezer vízi út birodalma, család csónakkal vagy túrakenukkal.

Klasszikus egy napos család és kezdőbarát körtúrák az ásványrárói, kisbodaki vagy a bagaméri-ágrendszerben. Sok-sok útvonal, számtalan látnivaló és örök élmény. Bárki számára könnyen teljesíthető, akár családi csónakkal, akár túrakenuval is!

  • Körtúra
  • Családbarát
  • Változatos túratávok
  • Kezdőknek is ajánlott

3-5 órás könnyű programok, útvonaltól függően, hétköznap és hétvégén, vagy akár a naplementében

A Szigetköz ezer arcát teljesen megismerni szinte lehetetlen…

Víztúrák a csallóközi-ágrendszerben

Zúgók és rejtett Duna-ágak kiismerhetetlen világa

Csallóközi-ágrendszer. A Duna másik oldala. Ez a túra egész napos élményt fog adni, és garantáltan elfáradsz a végére! Gyakorlottabb túrázóknak ajánljuk!

7-8 órás, egész napos program!!

Ez egy hosszú körtúra, gyakorlottabbak számára ajánljuk, Kisbodakról vagy Dunaremetéről (előre jelezzük) indulunk és oda és érünk vissza! Kb. 25 km, sok-sok átemeléssel! (szállítás szükséges). A vízitúra során Szlovák területen is evezünk, okmányokkal és Euro-val készüljetek!

Ha szeretsz evezni, élvezni a természet erejét, ezt a túrát ne hagyd ki!


A Családi csónak

Ahol a vízfelület engedi, családi csónakkal is túrázunk. Ez a Szigetközben mindenhol megoldható, ha bizonytalanok vagytok, ezt válasszátok!

Biztonságos családi időtöltés eszköze

CSALÁDI CSÓNAK

VIATOR MUNDI

[icon name=”compass” class=”” unprefixed_class=””]

További tudnivalók, szálláslehetőségek

Általános tudnivalók a szigetközi vízitúrákról.

Napirend: általában 10 óra környékén szállunk vízre a meghirdetett indulási helyről. (ha kánikula vagy extrém esős időjárás van, akkor ezen közös beleegyezéssel módosítunk), ezért érdemes előtte a közeli ABC-ben bevásárolni, megreggelizni, szendvicset készíteni a napi evezésre. Az ásványrárói, bagaméri és kisbodaki körtúra minimum 5-6 órás általában, pihenéssel, fürdéssel. A Csallóköz túrák hosszabbak, sok az átemelés, ezeket gyakorlottabb túrázóknak ajánljuk.

Szállítós túra: ha nem helyből indulunk (Mosoni-Duna, Zátonyi-Duna, Csallóköz), a kenukat el kell szállítani. Ilyenkor 09:00 környékén indulunk, közösen, több autóval (ha nem fértek el a szállító autóban)


[icon name=”bed” class=”” unprefixed_class=””]

Általunk ajánlott szálláslehetőségek a túrákhoz

Figyelem: a túráink nem tartalmazzák a szállások árát, ezt minden esetben saját magatok kell, hogy lefoglaljátok

Ásványráró

Amennyiben a túra során szállásra van szükségetek, azt a www.partcamping.hu oldalon található elérhetőségek valamelyikén kell lefoglalnotok. (További szálláslehetőségekben is tudunk segíteni Ásványráró területén.) Az ásványi, bagaméri, Öreg-duna és Csallóköz túráinkhoz ajánlott szálláshely.

Kisbodak

A kisbodaki Esthajnalcsillag Kempinget ajánljuk amennyiben számotokra Kisbodak kényelmes távolságra fekszik a túrákról. A kisbodaki, Zátonyi-Duna illetve Csallóköz túrákhoz ajánljuk.

A Szigetköz és a Csallóköz (Szlovákia) Európa második legnagyobb és legváltozatosabb összefüggő szigetvilága, a Duna-delta után. Hazánkban (is) két nagy víztestre bontható, az egyik a mellékágrendszer, több száz hosszabb – rövidebb ággal, melyben útvesztő jelleggel túrázhat az ember, akár hetekig, a másik a 127 km hosszú Mosoni-Duna, mely a vándortúrázást szeretők számára nyújt vízitúrás lehetőségeket Rajka és Vének között. Az Öreg-Duna az elterelés után megmaradt gyönyörű kisvizes környezetével pedig egyszerre enged betekintést a Szigetköz és a Csallóköz élővilágába!


Érdekel? Írj és visszahívunk