Egy napos szigetközi vagy csallóközi-ágrendszer és Mosoni-Duna vízitúrák

Három útvonal egy helyen! Népszerű, kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlott, családbarát vízitúra útvonalak a Szigetközben és a Csallóközben, szinten minden hétvégén! Egy napos kaland!

A Duna vadregényes, ágas-bogas ágrendszere, békésen csordogáló, ám helyenként izgalmas zúgókkal tarkított vize, a Mosoni-Duna szépsége, a rejtélyes és nehéz Csallóköz izgalmai egyszerre várnak Rád, ha velünk túrázol

Több túraútvonal közül választhattok, ezért ezt az oldalt olvassátok végig!


Szigetközi-ágrendszer

ezer vízi út egy helyen….

Klasszikus csillagtúrák az ásványrárói, kisbodaki vagy a bagaméri-ágrendszerben. Sok-sok útvonal, számtalan látnivaló és örök élmény. Bárki számára könnyen teljesíthető, akár családi csónakkal, akár túrakenuval is!

5-6 órás program

Ezen a túrán családi csónakkal vagy túrakenukkal evezünk, a családi csónakok tökéletes jóérzést és biztonságot nyújtanak, a vízitúrázásban akár teljesen kezdő családok számára, a túrakenuk pedig a szabadabb mozgás örömét adják a gyakorlottabb túrázók számára. Igazi kellemes szombati elfoglaltság mindenki számára. Találkozó, indulás és érkezés: Ásványráró, Part Camping.

Ne feledjétek: a Szigetköz ezer arcát sosem ismerhetjük meg teljesen…

CSILLAGTÚRA :: CSALÁDBARÁT :: KEZDŐKNEK IS AJÁNLJUKCsallóközi-ágrendszer

zúgók és rejtett Duna-ágak világa

Csallóközi-ágrendszer. A Duna másik oldala. Ez a túra egész napos élményt fog adni, és garantáltan elfáradsz a végére! Gyakorlottabb túrázóknak ajánljuk!

7-8 órás, egész napos program

Ez egy hosszú körtúra, gyakorlottabbak számára ajánljuk, Kisbodakról vagy Dunaremetéről (előre jelezzük) indulunk és oda és érünk vissza! Kb. 25 km, sok-sok átemeléssel! (szállítás szükséges). A vízitúra során Szlovák területen is evezünk, okmányokkal és Euro-val készüljetek!

Ha szeretsz evezni, élvezni a természet erejét, ezt a túrát ne hagyd ki!

CSILLAGTÚRA :: GYAKORLOTTABBAK SZÁMÁRA AJÁNLJUK :: CSAK TÚRAKENUMosoni-Duna

Mosoni-Duna vízitúra

Békés evezés egy lassú, nyugodt folyón

Lassú, de izgalmas folyó a Mosoni-Duna. Dőlj hátra a kenuban, élvezd a csorgást és köss ki egy hideg üdítőre valamelyik jól felszerelt vízparti kempingben…

Egy kényelmes, pihentető családi, baráti vízitúra, csorgással, gyönyörű látnivalókkal a Mosoni-Duna biztonságos szakaszán, Novákpuszta és Győr között (mindig Novákpusztáról indulnk, változó túratávok, megállóhelyek, melyeket az időpontoknál jelölünk). A sofőrök szállításáról (amennyiben igény van rá) egyeztetés után gondoskodunk!

Olyan, mint a Tisza, csak a Szigetközben…:)

SZÁLLÍTÁS :: CSALÁDBARÁT :: KEZDŐKNEK IS AJÁNLJUK


A vízitúrák költségei

Csillagtúra esetén: 6500 Ft/fő/nap (1 nap esetén). 5000 Ft/fő/nap ha több napot eveztek

Szállítós (Mosoni-Duna, Csallóköz, Öreg-Duna) vízitúra esetén: 8000 Ft/fő/nap

Ez tartalmazza a kenu és felszerelés bérlését, illetve a túravezetést és a kenuk szállítását, ahol szükséges. Nem szükséges előleget fizetni!


Ha szállásra van szükségetek, akkor a fentiekre a sátorhely vagy szoba (ha szobát szeretnétek, időben foglaljatok és előleget is kell fizetni!) díját rá kell számolni.

Családoknak, diákoknak minidig adunk kedvezményt!


A Családi csónak

10 személyes, szuperbiztonságos családi csónak áll rendelkezésre (praktikusan 2 család számára) a kényelmes evezést kedvelőknek. A kormányost mi adjuk!


Tudnivalók, szálláslehetőségek


Általános tudnivalók a szigetközi vízitúrákról.

Napirend: jellemzően 10 óra környékén szállunk vízre a meghirdetett indulási helyről. (ha kánikula vagy extrém esős időjárás van, akkor ezen közös beleegyezéssel módosítunk), ezért érdemes előtte a közeli ABC-ben bevásárolni, megreggelizni, szendvicset készíteni a napi evezésre. Az ásványrárói, bagaméri és kisbodaki körtúra minimum 5-6 órás általában, pihenéssel, fürdéssel. A Csallóköz túrák hosszabbak, sok az átemelés, ezeket gyakorlottabb túrázóknak ajánljuk.

Szállítós túra: ha nem helyből indulunk (Mosoni-Duna, Zátonyi-Duna, Csallóköz), a kenukat el kell szállítani. Ilyenkor 09:00 környékén indulunk, közösen, több autóval (ha nem fértek el a szállító autóban)

Érdeklődni, jelentkezni az elérhetőségeinken tudtok a részletekről, vagy kérjetek visszahívást itt

sziasztok@bejarhatoutazasok.hu


Általunk ajánlott szálláslehetőségek a túrákhoz

Figyelem: a túráink nem tartalmazzák a szállások árát, ezt minden esetben saját magatok kell, hogy lefoglaljátok

Ásványráró, Part Camping (ágrendszer, Csallóköz és Öreg-Duna)

Amennyiben a túra során szállásra van szükségetek, azt a www.partcamping.hu oldalon található elérhetőségek valamelyikén kell lefoglalnotok. (További szálláslehetőségekben is tudunk segíteni Ásványráró területén.) Az ásványi, bagaméri, Öreg-duna és Csallóköz túráinkhoz ajánlott szálláshely.


Kisbodak Kemping (ágrendszer)

A kisbodaki Esthajnalcsillag Kempinget ajánljuk amennyiben számotokra Kisbodak kényelmes távolságra fekszik a túrákról. A kisbodaki, Zátonyi-Duna illetve Csallóköz túrákhoz ajánljuk.


Novákpuszta Kemping (Mosoni-Duna)

A Szigetköz Kemping a Mosoni-Duna túráink bázisa, ezt a kempinget ajánljuk szállásnak és pihenő-helynek!


A Szigetköz és a Csallóköz (Szlovákia) Európa második legnagyobb és legváltozatosabb összefüggő szigetvilága, a Duna-delta után. Hazánkban (is) két nagy víztestre bontható, az egyik a mellékágrendszer, több száz hosszabb – rövidebb ággal, melyben útvesztő jelleggel túrázhat az ember, akár hetekig, a másik a 127 km hosszú Mosoni-Duna, mely a vándortúrázást szeretők számára nyújt vízitúrás lehetőségeket Rajka és Vének között. Az Öreg-Duna az elterelés után megmaradt gyönyörű kisvizes környezetével pedig egyszerre enged betekintést a Szigetköz és a Csallóköz élővilágába!


Érdekel? Írj és visszahívunk

    Időpont: Egy napos a vízitúra esetén csak az első mezőt töltsd ki)
    -

    Helyszínek (ezek közül választhatsz előre, ha egyéb helyszín, írd a megjegyzések közé)