Egy kevesek által túrázott, gyönyörű kelet-magyarországi folyóra, a Hernádra látogathatsz el velünk idén is. A Hernádon érdekes és főképp izgalmas a vízitúra, ám emellett azért van lehetőségünk meglátogatni a Boldogkői várat is, mindezt kényelmes csillagtúra jelleggel, nagykinizsi bázissal. Házigazdánk és kísérőnk Kmetty Zsolt, a Hernád “professzora”, a Vidám Vidra vízitúrák alapítója.

A tatárjárás után épült Boldogkői-vár az ország talán leggyönyörűbb fekvésű vára, csodálatos panorámával őrzi a magyar történelem kőbe vésett esszenciáit…Nézd meg, mielőtt vízre szállsz velünk…


[icon name=”calendar” class=”” unprefixed_class=””] Időpont

2021 május 22-24, Pünkösd (további időpontok is várhatóak)

Jelentkezés e-mailben : . Érdeklődni az elérhetőségeinken tudtok a részletekről. Mindenképpen olvasd el a részvételi feltételeinket!


[icon name=”credit-card” class=”” unprefixed_class=””] Költségek

A túra költségei: 6500 Ft/fő/nap felnőtt, 4500 Ft/fő/nap diák. (Ez tartalmazza: a kenubérlést és szállítást, túravezetést 1 napra) + a szállásköltség, amennyiben erre igény van. Aznap, amikor csak a szárazföldi program van, csak a belépődíjakat és a szállás illetve az esetleges szállítás költségeit kell kifizetnetek.

A részvétel az előleg befizetése után biztos, melyet kérünk a túra indulása előtt legalább egy héttel befizetni. Ennek részleteiről e-mailben vagy telefonon tájékoztatunk, ha felveszitek velünk a kapcsolatot az elérhetőségeinken

ahogy láthatjátok, megpakolva sem veszélyes…

A Hernád folyón vízitúrázni: a Hernád egy keskeny, ám kanyargós és sebes folyású sekély folyó Kelet-Magyarországon. A vízfolyás néhol megkívánja, hogy a kenut gyakorlottak kormányozzák, benne van a pakliban a borulás is, ám erre az esetre használjuk a katamaránba kötött kenukat: két kenut összeerősítünk, így a kevésbé gyakorlottak is élvezhetik a túra minden percét!


[icon name=”bed” class=”” unprefixed_class=””] Szálláslehetőség

Elsősorban sátras, korlátozottan vendégházas szálláslehetőség a nagykinizsi vízitúrás táborhelyen. Ez egy gondozott, gyepesített gyönyörű Hernád-parti családias sátorozóhely, mely minden vízitúrás igénynek tökéletesen megfelel. A szállás foglalásban igény szerint segítünk. Ha magatoknak foglalnátok: 06 70 369 3538 számon keressétek Kmetty Zsoltot.

…ha megijeszt a sátor, a szállásadónk tud segíteni vendégház bérlésben is!!


[icon name=”compass” class=”” unprefixed_class=””] A menetrend és tudnivalók

Péntek: érkezés azoknak, akik már péntek este ott alszanak. Este közös bográcsozás, sütögetés

Szombat: Pere – Nagykinizs, A nem ott alvóknak 09:00, kor találkozó a nagykinizsi bázison és onnan indulás közösen túrára, Egész napos evezés, este pedig a szokásos tábortűz és anekdotázás. Az autós logisztikát az indulás és érkezés pontja között a későbbiek folyamán, mindenkivel személyesen egyeztetjük!

Vasárnap: Nagykinizs – Ócsalános. A nem ott alvóknak 09:00, kor találkozó a nagykinizsi bázison és onnan indulás közösen túrára, Egész napos evezés, este pedig megint csak bográcsozunk, pihenünk. Az autós logisztikát az indulás és érkezés pontja között a későbbiek folyamán, mindenkivel személyesen egyeztetjük!

Hétfő: Várlátogatás vagy könnyű gyalogtúra, ez már szabadon választott program. Mindenképpen szeretnénk felmenni a várba, a nagy kérdé az, hogy nyitva lesz-e már…