Végig a szigetközi elterelt Öreg-Dunán. Igazi kuriózum ez a vízitúra, évente egy-két alkalommal szervezzük, családi csónakkal vagy túrakenukkal járjuk be a szigetközi Öreg-Dunát.

Az elterelt Öreg-Duna

Kevesek által járt szakasza a Dunának a szigetközi Öreg-Duna, mely remek és gyönyörű vízitúrás útvonal és mellette mementója a Bős-Nagymaros katasztrófájának. Az elterelés utáni alacsony vízszint és a hajóforgalom teljes hiánya nekünk, vízitúrázóknak paradicsomi környezetet nyújt a vízitúrázáshoz. A túra Dunakilititől indul és ahogy időnk engedi az árvai (Ásványráró) ágvégzárásig tart, ahonnan autókkal utazunk vissza a bázisunkra, Ásványráróra illetve az autókért Dunakilitire. Kenu és családi csónak!

Időpontok

az időpontokat folyamatosan töltjük fel, ha saját túrát szeretnél keress minket az elérhetőségeinken

Nincsenek jövőbeni események.

A vízitúra ára

Felnőtt

Felszerelés, túravezetés, szállítás és ajándék ebéd

7000 Ft/fő

Diák

Felszerelés, túravezetés, szállítás és ajándék ebéd

5000 Ft/fő

Az ár tartalmazza a családi csónak és a kenuk szállítását a kiindulási pontra, illetve sofőrök visszaszállítását a túra után az indulási helyre, Dunakilitire.

Jelentkezés e-mailben: vagy az elérhetőségeinken. Jelentkezés előtt olvassátok el az ÁSZF-et

Röviden a túráról

Ez a vízitúra egy bárki számára teljesíthető egész napos program, mely mégis kellemesen elfárasztja az embert. A túra Dunakilitből indul, és kb. 20 km evezés és csorgás után a Dunaremetén kötünk ki, ahonnan autókkal visszamegyünk a kiindulási pontra az otthagyott autókért, útközben pedig, akinek kell, kiszáll Kisbodakon, ahol a túra bázisa van és ahol az ebédet le tudjuk szervezni


10-12személyes, szuperbiztonságos családi csónak áll rendelkezésre (praktikusan 2 nagycsalád számára) a kényelmes evezést kedvelőknek. A kormányost mi adjuk, de Te is kormányozhatsz. Ez nagyon egyszerű!!

A menetrend és a napi program

Találkozó reggel 09:00-kor Dunakilitin, a Kempingben vagy az erőmű parkolójában, Ott maradhatnak az autók és onnan is indulunk, vízre tesszük a hajókat egy kényelmes vízreszállóhelyen és elindulunk a Dunán lefelé, felfedezni az elfelejtett Dunát…A teljes táv kb. 20 km, a Duna viszonylag gyorsan folyik, de így is egy egész napos izgalmas programmal számolhattok!

Dunakiliti indulás

Öreg-Duna víztúra

indul a kaland…


Kényelmes tempóban haladunk végcélunk, a dunaremetei kompkikötő felé, közben bátran kalandozhatunk a csallóközi (Szlovák) és a szigetközi-ágrendszer partjain, ahol tudunk, kikötünk, látni fogunk közelről hallépcsőket, mini vízesést is!

Denkpáli hallépcső “alulról”

Érkezés: a vízitúra késő délután, kora este ér véget és a kikötés után – persze egy kis várakozás része lehet a napnak – kisbuszokkal visszavisszük a sofőröket a Dunakilitin hagyott autókért, a többieket pedig a kempingbe, ami a kikötéshez nagyon közel van! Hozzatok magatokkal szendvicset, csokit, vizet és mindent, amire egy egész nap szükségetek lehet!

Érdekel? Írj nekünk az elérhetőségeinken, vagy az alábbi űrlapon

    A weboldalon található részvételi feltételeket elolvastam és elfogadom (pipa, ha igen):