Végig a szigetközi elterelt Öreg-Dunán. Igazi kuriózum ez a vízitúra, évente egy-két alkalommal szervezzük, családi csónakkal vagy túrakenukkal járjuk be a szigetközi Öreg-Dunát.

Az elterelt Öreg-Duna

Kevesek által járt szakasza a Dunának a szigetközi Öreg-Duna, mely remek és gyönyörű vízitúrás útvonal és mellette mementója a Bős-Nagymaros katasztrófájának. Az elterelés utáni alacsony vízszint és a hajóforgalom teljes hiánya nekünk, vízitúrázóknak paradicsomi környezetet nyújt a vízitúrázáshoz. A túra Dunakilititől indul és ahogy időnk engedi az árvai (Ásványráró) ágvégzárásig tart, ahonnan autókkal utazunk vissza a bázisunkra, Ásványráróra illetve az autókért Dunakilitire. Kenu és családi csónak!

Időpontok

az időpontokat folyamatosan töltjük fel, ha saját túrát szeretnél keress minket az elérhetőségeinken

There are no upcoming események at this time.

A vízitúra ára

Felnőtt

Felszerelés, túravezetés, szállítás és ajándék ebéd

8500 Ft/fő

Diák

Felszerelés, túravezetés, szállítás és ajándék ebéd

6500 Ft/fő

Az ár tartalmazza a családi csónak és a kenuk szállítását a kiindulási pontra, illetve sofőrök visszaszállítását a túra után az indulási helyre, Dunakilitire., illetve ajándék ebédet Ásványrárón, a kempingben. Az ásványrárói kempingben van lehetőség sátras és apartmanos szállásra (a kempingben előre foglalással) illetve étkezésre.

Jelentkezés e-mailben: vagy az elérhetőségeinken. Jelentkezés előtt olvassátok el az ÁSZF-et


10-12személyes, szuperbiztonságos családi csónak áll rendelkezésre (praktikusan 2 nagycsalád számára) a kényelmes evezést kedvelőknek. A kormányost mi adjuk, de Te is kormányozhatsz. Ez nagyon egyszerű!!

A menetrend és a napi program

Találkozó reggel 09:00-kor Dunakilitin, a Kempingben vagy az erőmű parkolójában, Ott maradhatnak az autók és onnan is indulunk, vízre tesszük a hajókat egy kényelmes vízreszállóhelyen és elindulunk a Dunán lefelé, felfedezni az elfelejtett Dunát…A teljes táv kb. 30 km, a Duna viszonylag gyorsan folyik, de így is egy egész napos izgalmas programmal számolhattok!

Dunakiliti indulás

Öreg-Duna víztúra

indul a kaland…


Kényelmes tempóban haladunk végcélunk, az Árvai-zárás vagy a Bagaméri-zárás felé, közben bátran kalandozhatunk a csallóközi (Szlovák) és a szigetközi-ágrendszer partjain, ahol tudunk, kikötünk, látni fogunk közelről hallépcsőket, mini vízesést és megállunk egy vízparti egység mellett is Bősön.

Denkpáli hallépcső “alulról”

Érkezés: a vízitúra késő délután, kora este ér véget és a kikötés után – persze egy kis várakozás része lehet a napnak – kisbuszokkal visszavisszük a sofőröket a Dunakilitin hagyott autókért, a többieket pedig a kempingbe, ami a kikötéshez nagyon közel van! A kempingben egy tápláló ebéd vár rátok!

Hozzatok magatokkal szendvicset, csokit, vizet és mindent, amire egy egész nap szükségetek lehet!

Érdekel? Írj nekünk az elérhetőségeinken, vagy az alábbi űrlapon

    A weboldalon található részvételi feltételeket elolvastam és elfogadom (pipa, ha igen):