Végig a szigetközi elterelt Öreg-Dunán. Igazi kuriózum ez a vízitúra, évente egy-két alkalommal szervezzük, családi csónakkal vagy túrakenukkal járjuk be a szigetközi Öreg-Dunát.

Az elterelt Öreg-Duna

Kevesek által járt szakasza a Dunának a szigetközi Öreg-Duna, mely remek és gyönyörű vízitúrás útvonal és mellette mementója a Bős-Nagymaros katasztrófájának. Az elterelés utáni alacsony vízszint és a hajóforgalom teljes hiánya nekünk, vízitúrázóknak paradicsomi környezetet nyújt a vízitúrázáshoz. A túra Dunakilititől indul és ahogy időnk engedi az árvai (Ásványráró) ágvégzárásig tart, ahonnan autókkal utazunk vissza a bázisunkra, Ásványráróra illetve az autókért Dunakilitire. Kenu és családi csónak!

Időpontok

az időpontokat folyamatosan töltjük fel, ha saját túrát szeretnél keress minket az elérhetőségeinken

Nincsenek jövőbeni események.

A vízitúra ára

Felnőtt

Felszerelés, túravezetés, szállítás és ajándék ebéd

8500 Ft/fő

Diák

Felszerelés, túravezetés, szállítás és ajándék ebéd

6500 Ft/fő

Az ár tartalmazza a családi csónak és a kenuk szállítását a kiindulási pontra, illetve sofőrök visszaszállítását a túra után az indulási helyre, Dunakilitire., illetve ajándék ebédet Ásványrárón, a kempingben. Az ásványrárói kempingben van lehetőség sátras és apartmanos szállásra (a kempingben előre foglalással) illetve étkezésre.

Jelentkezés e-mailben: vagy az elérhetőségeinken. Jelentkezés előtt olvassátok el az ÁSZF-et


10-12személyes, szuperbiztonságos családi csónak áll rendelkezésre (praktikusan 2 nagycsalád számára) a kényelmes evezést kedvelőknek. A kormányost mi adjuk, de Te is kormányozhatsz. Ez nagyon egyszerű!!

A menetrend és a napi program

Találkozó reggel 09:00-kor Dunakilitin, a Kempingben vagy az erőmű parkolójában, Ott maradhatnak az autók és onnan is indulunk, vízre tesszük a hajókat egy kényelmes vízreszállóhelyen és elindulunk a Dunán lefelé, felfedezni az elfelejtett Dunát…A teljes táv kb. 30 km, a Duna viszonylag gyorsan folyik, de így is egy egész napos izgalmas programmal számolhattok!

Dunakiliti indulás

Öreg-Duna víztúra

indul a kaland…


Kényelmes tempóban haladunk végcélunk, az Árvai-zárás vagy a Bagaméri-zárás felé, közben bátran kalandozhatunk a csallóközi (Szlovák) és a szigetközi-ágrendszer partjain, ahol tudunk, kikötünk, látni fogunk közelről hallépcsőket, mini vízesést és megállunk egy vízparti egység mellett is Bősön.

Denkpáli hallépcső “alulról”

Érkezés: a vízitúra késő délután, kora este ér véget és a kikötés után – persze egy kis várakozás része lehet a napnak – kisbuszokkal visszavisszük a sofőröket a Dunakilitin hagyott autókért, a többieket pedig a kempingbe, ami a kikötéshez nagyon közel van! A kempingben egy tápláló ebéd vár rátok!

Hozzatok magatokkal szendvicset, csokit, vizet és mindent, amire egy egész nap szükségetek lehet!

Érdekel? Írj nekünk az elérhetőségeinken, vagy az alábbi űrlapon

    A weboldalon található részvételi feltételeket elolvastam és elfogadom (pipa, ha igen):